Nalatenschap

Rust en gemak voor u en uw nabestaanden.

Nalatenschap:
Plannen en/of afhandelen

Wat laat u na en aan wie? Hoe leggen we dat vast? En wie kan mijn nabestaanden ontlasten in de afhandeling van mijn nalatenschap?

Wij zijn er voor u en uw nabestaanden.

Tessa Vriend-Buis is erkend nalatenschapscoach. Zij kan u begeleiden met alle zaken rondom uw nalatenschap of de afwikkeling van een nalatenschap waar u bij betrokken bent. Als nalatenschapscoach kan zij u helpen bij alles wat er komt kijken bij het regelen van een nalatenschap. Zij geeft advies, ontzorgt, kan bemiddelen en zal u, indien nodig, verwijzen en begeleiden naar de notaris.

Nadenken over uw nalatenschap

We denken er niet graag over na, wat gebeurt er als ik overlijd? Hoe zit het dan eigenlijk met mijn bezittingen? En wie regelt dan de zaken? Voor velen gelukkig een ver van ons bed show maar voor ons allen iets wat vroeg of laat gaat gebeuren. Daarom is het verstandig hier vooraf goed over na te denken. Wilt u weten wat er met uw nalatenschap gebeurt op het moment van overlijden? En is dit dan wel hoe u het zelf graag zou zien? Dit brengen wij graag voor u in beeld om vervolgens te kijken naar hoe dit ingericht kan worden zodat het naar uw wens is. Wat wilt u nalaten aan wie en hoe regelt u dat? Wat vindt u belangrijk om te regelen? Zijn er daarnaast nog zaken waar u wellicht nog niet over had nagedacht? Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Als ik er niet meer ben bundel

Met uw persoonlijk levensdossier stellen we samen een naslagwerk op met hierin uw wensen, praktische zaken en eventuele andere documenten (denk aan (levens)testament) gebundeld. Dit geeft u nu inzicht en overzicht. U kunt dit altijd nog aanpassen, het is in uw eigen beheer. 

Meer weten over deze bundel? Klik dan HIER.            

Afwikkelen van nalatenschap

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Een heftige en hectische periode vol emoties, maar ook veel zaken die geregeld moeten worden. De financiële, administratieve en praktische afhandeling na een overlijden neemt veel tijd en energie in beslag. U heeft te maken met verschillende instanties zoals de notaris, bank, verzekeringsmaatschappij, woningcorporatie etc. En dat alles in een emotionele tijd. Logischerwijs zien nabestaanden vaak door de bomen het bos niet meer en weten niet waar te beginnen. Wij kunnen u hierin begeleiden, ervoor zorgen dat er overzicht komt in wat er nog moet gebeuren en dat zaken op een goede manier worden afgehandeld. 

Wat kunnen wij voor u doen

  • Ordenen en afwikkelen van administratie, post en lopende zaken.
  • Beëindigen van abonnementen, lidmaatschappen en verzekeringspolissen
  • Informeren van instanties zoals bank, Sociale Verzekeringsbank en pensioenfonds(en)
  • Opvragen verklaring van erfrecht en testament
  • Hulp bij bepalen waarde nalatenschap (bezittingen, vorderingen, schulden)
  • Hulp bij verdelen nalatenschap
  • Aangifte erfbelasting
  • Laatste aangifte inkomstenbelasting
  • Contact met specialisten zoals makelaar, taxateur, notaris etc.
  • Digitaal nalatenschap

Bent u benoemd tot executeur? 
Of bent u betrokken bij het afwikkelen van een nalatenschap maar weet u niet goed of voelt u zich onzeker bij wat u nu allemaal wel of niet moet doen? Ook dan kan het fijn zijn begeleiding te vragen van een nalatenschapscoach. Wij staan u graag bij in de afwikkeling en kunnen indien gewenst zaken van u overnemen.

Bent u erfgenaam? 
En bent u onzeker over wat u nu wel of niet kunt doen met betrekking tot de afwikkeling van de nalatenschap. Ook dan staan wij u graag bij. Denkt u dan bijvoorbeeld aan het regelen van praktische zaken maar ook aan informatie over het wel (beneficiair) of niet aanvaarden van de erfenis.

Buis Bewindvoering ziet veel vragen rondom nalatenschap, iets waarbij het afhandelen vaak wordt onderschat en waarbij mensen hulp nodig hebben. Buis Bewindvoering staat graag voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak zodat we u een advies kunnen geven over de mogelijk te volgen stappen. 

© 2017 Buis Bewindvoering